sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kotimajaprojekti - Osa IV

Kotimajassa kävi tänään jälleen kutsuvieraita ja sen kunniaksi viimeistelin valaistuksen kuntoon.

Valaistussuunnittelussa ensimmäinen oivallukseni oli led-valot, jotka eivät kuumenisi ja lämmittäisi pakastimen yllä jo valmiiksi hieman lämpenevää majaa. Hankin ensin Ikeasta kolmiosaisen led-listan, joka kiinnitetään seinään tai listaan ja töpseli seinään. Sitä mallaillessa paikalleen huomattiin, että sähköjohto on hankala vetää pistokkeesta ylös seinää pitkin ja ehkä hieman kyseenalainenkin pikkuisten linnanherrojen käytettäväksi. Lamppua kun olisi niin mukava siirrellä ja vedellä paikasta toiseen. Ledit olivat myös hieman liian kirkkaat ja niiden säätäminen paikalleen sopivassa kulmassa olisi vaatinut useampia toimenpiteitä, joten valaistuksen viimeistely jäi vielä odottamaan vähäksi aikaa. (Jotenkin tuntuu, että nämä ideoiden kypsyttelyajat ovat AINA tuoneet upeamman lopputuloksen, joten kannattaa odottaa..)

Tänään kulutin aikaa Tiimarissa ja tein löydön, kun huomasin myynnissä paristokäyttöisiä lyhyitä ledisarjoja. Vielä vähän syvemmältä kaupan uumenista löysin viinipullon viilentämiseen tarkoitetun pehmeämuovisen kassin. Loistavaa!! Kun vielä kahmaisisin mukaani vähän silkkipaperia, niin lamppu olisi valmis! Ostin tarvikkeet kahteen eriväriseen valaisimeen ja yllätin lapset. Valo jää hieman himmeäksi kassissa, mutta se toimii!! Tätä lamppua saa lapset siirrellä ihan rauhassa paikasta toiseen. Katsokaa miten hieno! Sinisellä kassilampulla saadaan aikaan hienoa merenalaisen maailman tunnelmaa.


Ledit eivät ole meidän käytössä vielä kuumenneet ja aiheuttaneet vaaratilanteita, mutta ehkä jollakulla olisi tämänlaisen virityksen turvallisuudesta jotain täsmennettävää..

Kuulin, että blogiini on yritetty jättää kommentteja, mutta niitä ei ole tullut näkyviin. En valitettavasti ole saanut niistä viestiä. Jos haluatte, voitte lähettää minulle suoraan kommentteja myös blogisähköpostiini: elina.puohiniemi@gmail.com


Kotimajaprojektin ensimmäiseen osaan pääset klikkaamalla tästä.

1 kommentti: