lauantai 31. maaliskuuta 2012

Suuret on silmät ja suuri on suu..


Kuulin kutsun lankakerästäni.
Pientä pulppuavaa, iloista huhuilua.
Hih, sehän on suurisilmäinen!


Pikkuinen pöllökaveri kuoriutui juuri
ja lehahti samantien lentoon.


Se lähti naurattamaan kultaisia tyttösiä uuteen kotiinsa.

Heihei pöllöseni, pidä hauskaa ja kerro terveisiä!



tiistai 27. maaliskuuta 2012

Multasormet syyhyää

Aurinko paistaa jo lämpimästi, on koittanut aika uuden kasvun. Kaivoimme talviteloilta vanhat kunnon alustat ja lapset saivat istuttaa jälleen omat maailmansa.



Pian kuului myös kysymys, että missäs ne tiput luuraavat ja entä heidän pupukaverinsa. Kaverit löytyivät ja miten hauskaa niillä olikaan, kun ne pääsivät uimaan yhdessä pitkästä aikaa.


Nyt ihmettelemme päivä kerrallaan kasvun ihmettä, kohta sieltä putkahtaa esiin pienenpieni juuri. Ja pian sen jälkeen kurkottaa kohti valoa hento varsi. Pikku puutarhurit kylvivät tänä keväänä ohraa, kauraa ja rairuohoa. Maailmassa kuuluu olla isoja kiipeilykiviä ja mutkitteleva polku sekä tietysti uima-allas. Unohtamatta myöskään sitä, että näiden maailmojen säännöistä vastaavat niiden tekijät!

Mökki, joka näkyy ylemmässä kuvassa on ihana muisto Bohuslänissä vietetyltä kesälomalta. Se on alunperin tarkoitettu viinitetran piilopaikaksi, mutta meillä sitä käytetään nenäliinamökkinä. Siihen se soveltuukin mainiosti! Mutta on parasta koputtaa oveen ennen avaamista, jos vaikka kotitonttumme on sattunut nukahtamaan pehmeään nessukasaan, niin hän ehtii piiloon ajoissa.


Viime vuotisiin maailmoihin pääsee kurkkaamaan tästä.



sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kiukkuiset linnut kotiutuivat meillekin..


Minulta kysyttiin eilen ihastuttavasti:
"Äiti, virkkaisitko meille Angry birdsit?"


Ja niin siinä sitten kävi, että oli aivan liian hauskaa tarttua koukkuun pitkästä aikaa ja pähkäillä, miten Angry birdsejä virkattaisiin. Surffailin itselleni mallikuvan, koska hahmot eivät ole kovin tuttuja. Lankavarastoista löytyi juuri sopivasti poikien lemppariängriböördsi värejäkin..


Keksin mielestäni tosi hienon nokan näille otuksille. Virkkasin ensin pyöreän alakappaletötterön ja sitten erikseen tasona pienen kolmion, jonka ompelin tötterön yläpuolelle. Ja nyt ne voi aukoa suutaan ja inhottavasti ilkeillä..

Tämäkin kaveri kävi vähän sotkemassa lankakerääni, kun se sai napattua langanpäästä juuri sopivasti kiinni.

..Ja isovanhemmilta löytyi sopivasti jättikuplamuovia äänitehosteiksi räjähdyksiin..

Mitkä naurut saimmekaan, kun lapset virittivät sen muovin minulle ansaksi lattialle ja vahingossa kävelin sen päälle, huh mitä pauketta!!


Lapset jaksoivat tosi hienosti odottaa melkein puolilleöin, että saisin birdsit valmiiksi. Ja yllärinä virkkasin yöllä lisäksi yhden possun. Ja tänään vielä toisen. Koukussa.


Täällä kotona luovuuden linnassa, lapset virittivät heti mitä mielikuvituksellisempia pelejä ja seikkailuita uusille kavereilleen.

Seuraavaksi äidin pitää kyllä virkata itselleen
oma tyttöangrybird,
jotta pääsen mukaan leikkiin..

Taisin jo keksiä millainen se on..
Vai onkohan sellaisia muuten jo olemassakin..?