torstai 17. toukokuuta 2012

Kalastelua kaukana järvestä

Miten paljon metsäkerholaiseni ovatkaan pitäneet onkimisesta! Keppiin kiinni lanka/naru ja kiven päälle istuskelemaan. Siinä samalla voi kuunnella maisemia ja miettiä maailmoja. Lankaonkeen tarttuu välillä neulaskaloja, lehtikaloja ja muunkinlaisia vonkaleita. Välillä kalastellaan purolla, mutta enimmäkseen ihan kuivalla maalla.

Jossain vaiheessa minua alkoi kutkuttaa liikaa ja tein myös vähän rekvisiittaa onkiretkille mukaan. Nämä kalat piirsin jo opiskeluaikoinani. Skannailin ja skaalailin ne oikeankokoisiksi suhteessa toisiinsa, tulostin ja laminoin. Tein myös pienen reiän laminaattiin kalan suun eteen.


Lohi voi kasvaa jopa kerholaisen kokoiseksi ja pikkuisia kiiskejä mahtuu helposti yhden lohen pituuteen kymmenkunta. Montakohan mahtuu masuun?

Näitä kaloja ongitaan keppiongella, jonka siimassa on koukku. Koukuksi käytin kaakeli-imukuppien koukkuja irrotettuani imukupit ensin niistä. Koukkuun kiinnitettiin ensin kuivunut lehti syötiksi, sitten sanottiin houkutteluruno ja toivottiin parasta. Antaako Ahti saalista tällä kertaa? Pääseekö se karkuun? Nappaako niin suuri vonkale kiinni koukkuun, että se pitää vetää ylös vedestä ihan kaksin käsin?

Googlettelin ihania kalastusloruja ja luritteluja, joista kerhoon mukaan nappasin seuraavan:

"Tule, tule tänne, pikkuinen kala.
Tule, tule tänne, haukkaa makupala."
 (Lähde: täällä, josta löytyy muuten muitakin ihania runoja!)


 Kuulin toisaalta myös tällaisen kalojen houkuttelurunon:

"Ahven ii, haukkaa kii,
ennen kuin hauki ehtii!"
(ja sitten pitäisi sylkäistä syöttiin ja
kiireellä heittää se veteen..)

 

Pikkuisesta Pringles-purkista sai tehtyä hienon ämpärin pikkukalastajille.

Kalastuksen päätteeksi tietysti kasataan kepeistä nuotio ja paistetaan kalat leikisti siinä.

Sitten onkin metsä täynnä ihania tuoksuja ja on aika kaivaa eväsreputkin esille!





sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Angry birdsien pikkusisko

Olipa kerran kaksi kiukkuista lintua...

Ne puolustivat kiivasti muniaan ikäviltä possuilta, jotka aina onnistuivat varastamaan munat heiltä. Jonain päivänä koitti kuitenkin se hetki, jolloin yksi munista alkoi hieman heilahdella.


 
Angry birdsit olivat tyytyväisiä, nyt tulisi lisäjoukkoja jengiin!! Ja loputon munien vahtiminenkin helpottaisi. Angry birdsit miettivät munankuoren jo räksähdellessä, minkähänlainen poikanen sieltä tulee..

Vihdoin odotus palkittiin ja poikien ihmetykseksi munasta pilkisti jotain pinkkiä!


Sehän olikin pikkuinen vastustamattoman suloinen

Cutie bird


Cutie bird availi söpöjä silmiään ja pojat olivat jo menettää toivonsa. Eihän tästä mitään tulisi!


Vaan tämä pikkuinen söpöläinen osoittautuikin mahtavaksi lisäksi joukkoon! Kun se avasi nokkansa ensimmäistä kertaa ja kiekaisi ultraääni -soundinsa ilmoille, huomasivat Angry birdsit, että  naapuripossujen rakennelmat sortuivat pelkästä tipusen ääniaaltojen värähtelystä!

Siis naurunremakan myötä Angry birdsit toivottivat pikkusiskonsa tervetulleeksi maailmaansa!




Seuraavaksi joukkoon tarvitaankin SE, joka munat on muninut..
Ja vielä näiden munintapohdintojen päätteeksi toivotan
Onnea kaikille Äideille!



Tämä tarinahan on ihan itse sepittämäni, en ainakaan tiedä, että tyttöenergiaa olisi luvassa Angrybirdsien rintamalla, enkä itse asiassa ole edes kovin perehtynyt koko tarinaan lintujen taustalla.


perjantai 11. toukokuuta 2012

Haisuli kaappiin ja sillä siisti!

Meillä on jo pitkään kerätty komposti ihan tavalliseen kymmenen litran ämpäriin biohajoavaan pussiin. Tuntuu ihanan maalaiselta kanniskella ämpäriä pihamaan poikki roskakatokselle! Vähän aikaa kompostiämpäriä kanniskeltuani sain idean, joka oli aivan pakko toteuttaa..

Kunhan ensin löytäisin mustan ämpärin..



Ja sellainen löytyi Clas Ohlsonilta. Valkoinen maalitussi Sinellistä. Meillä on nyt oma Haisuli, joka auttaa mielellään, muttei kyllä tuoksu yhtään sen paremmalle kuin muumeissakaan..


Lapset ainakin haluavat nyt viedä ruuantähteensä itse kompostiin. Kunhan eivät ryntää kaapille liian aikaisin!




maanantai 7. toukokuuta 2012

Näkymättömyysviittainen paperinukke!

Harry Potterin seikkailuissa yksi mielenkiintoisimmista yksityiskohdista on pienen miehen mielestä näkymättömyysviitta. Ensin poika haaveili, että tekisimme Harry Potterin näkymättömyysviitta yllään krymppis-paperista, mutta se jäi hautumaan, koska eihän krymppis ole läpinäkyvää vaan hieman sameaa.


Oivalsin laminointikonetta lämmitellessäni paremman idean. Kun leikkasin tämän poikani värittämän värityskuvan ääriviivojen molemmin puolin (löytyy täältä) ja laminoin sen, on näkymättömyysefekti täydellinen!!




lauantai 5. toukokuuta 2012

Lisää kukkaiskevättä!




Innostuinpa virkkaamaan lisää kukkatawasheja paksusta akryylilangasta toukokuun virkkuuohjeen mukaan.

Terävän kärjen terälehtiin saa virkkaamalla viimeisellä kerroksella ensimmäisten 2 pp s:aan jälkeen "2 kjs, 1 ps 1.:een kjs:aan". Sitten vain jatkaa seuraavat 2 pp s:aan jne..

Olen niin ihastunut tähän ohjeeseen, kun terälehdet jäävät hieman pullolleen ja kukka on todella vanttera!


Entä tämä pikkukukka sormuksena! Kerrassaan ihastuttava!!


Ja tämä on mielestäni vielä upeampi käyttötarkoitus!!

Tiedättehän ne rumat kumiset ovenkahvaan kiinnitettävät jutut, jotka estävät kahvoja kolhimasta seiniin? Nämä kukat toimivat samaan tarkoitukseen!! Mikä ihana oivallus!! Niiiiin paljon paremman näköistä!


Tähän kukkaan virkkasin kaksi ripustuslenkkiä keltaisen osan uloimpaan reunaan vastakkaisille puolille. Vaikkei käytössä yhdelläkään lenksulla ole kukka lähtenyt liikkeelle, niin kahdella se pysyy paikallaan vielä tukevammin.

Tästähän lähtee jälleen yksi uusi virkkausideoiden ryöppy..
Mitä kaikkea voisikaan virkata ovenkahvoja koristamaan?




tiistai 1. toukokuuta 2012

Kuukauden virkkuuohje - Toukokuu 2012

Lisään kotisivuilleni joka kuukausi uuden virkkuuohjeen.


Toukokuun virkkuuohjeeksi laadin pirteän pikkuisen vappukukkasen ohjeen.

Keittiötawashina tämä on oivallinen hinkkausväline akryylistä virkattuna. Käytin ohjeen laatimiseen kierrätetyistä muovipulloista valmistettua akryylilankaa. Langan koukkusuositus oli 5 ½. Virkkasin vähän tiukempaa 3 mm koukulla. Kukasta tuli juuri sopivan kokoinen tawashi, halkaisija leveimmästä kohdasta reilu 10 cm.

Kukka voisi sopia myös bambuisena pikkuisten tyttöjen pesulapuksi. Ehkä kukka voisi pehmeästä bambusta virkattuna auttaa myös vaikka meikinpoistossa. Tosin ohuesta langasta virkattuna näistä tulee kyllä  minikukkasia tällä ohjeella..

Entä jos kukkaan virkkaisi toisen pyöreän kappaleen taakse ja sujauttaisi sen sisään pienen pussin kauranjyviä. Kukkanen olisi kylmennettynä oivallinen pipin parantaja!

Tai entäpä laventelinkukilla täytettynä!! Sehän ilahduttaisi tuoksullaan ihanasti liinavaatekomerossa.

Tai kymmenien pikkukukkien köynnös, mitäs siitä sanoisitte? Hih, näitä taitaa täytyä virkata muutama lisää..


Siis virkkaamisen iloa ja ihanien, ihanien aurinkoisten kevätpäivien ihailua!
Napatkaapa koukku mukaan ja virkatkaa kukkia ulkona!



(pdf-tiedosto)